top of page

Meest gestelde vragen

Wat is het voordeel van waxen?

Het voordeel van waxen ten opzichte van andere ontharingsmethodes is dat de haren volledig met wortel en al verwijderd worden. In tegenstelling tot scheren is een behandeling slechts een maal in de drie tot vijf weken nodig. De haartjes komen weer terug, maar zijn dan zachter en dunner dan voorheen.

Hoe lang blijft het haar weg?

Na de behandeling blijft het resultaat ongeveer drie tot vijf weken, afhankelijk van de persoonlijke haargroeisnelheid. In de meeste gevallen is de haargroei minimaal in de eerste tot 2e week niet voelbaar. In de 3e of 4e week zullen de eerste haartjes weer voelbaar zijn. Warmte stimuleert de haargroei, daarom groeit haar sneller in de zomer dan in de winter. Door regelmatig te harsen zal de tijd tussen twee harsbehandelingen op den duur langer worden. Regelmatig harsen zal zorgen voor een verminderde haargroei. 

Wat wél en wat níet te doen?

Voor de behandeling

- Belangrijk voorgaand aan de behandeling is dat de haartjes minimaal een halve tot 1 cm lang moeten zijn voor een optimaal resultaat.

- Voor het tegengaan van ingegroeide haren na de behandeling, kun je 2 à 3 dagen van te voren de huid (zachtjes) scrubben.

- Gebruik geen bodylotion, bodyolie of douchecrème op de dag van de behandeling.

- Laat je ook je oksels harsen, gebruik dan ook geen deodorant op deze dag.

- Neem een goede nachtrust de avond voor de behandeling.

- Neem geen alcohol of enigszins verdovende middelen tot je voor de behandeling.

- En dames: houdt rekening met je cyclus: 1 week na je ongesteldheid werkt het beste. Heb je een erg lage pijngrens, neem dan 1 uur voor de behandeling een paracetamol (geen aspirine!).

- Zorg dat de huid niet zonverbrand is.

- Heb je een huidaandoening en/ of gebruik je medicijnen die de huid gevoeliger of dunner maken is het verstandig dit voorafgaand aan te geven. Wellicht dat dan besloten wordt nog even te wachten met een wax behandeling. Ook als je antibiotica hebt genomen in de afgelopen maand, dan raden we je af om te komen.

Na de behandeling

- Vermijd 24 -48 uur stoomcabines, whirlpools, de zon of zonnebank. Gebruik in elk geval een sunblock: net geharste lichaamsdelen zijn gevoelig voor hyperpigmentatie (blijvende donkere huidskleur) wanneer zij in aanraking komen met zonlicht.

- Neem liever een koele douche.

- Gebruik 24- 48 uur na de behandeling geen peelings of body-scrub.

- Om ingegroeide haren te voorkomen adviseren we geen strakke synthetische kleding te dragen.

- Scheer je haar nooit tussen twee wax afspraken door. Dit verstoort de ontharingscylclus.

- Regelmatig waxen helpt de huid te wennen aan deze behandeling en minimaliseert irritaties.

 

Uw aandacht voor het volgende:

We kunnen niet voorspellen of iemand een reactie krijgt of enige garantie bieden op dat gebied, maar de meeste mensen ervaren niets meer dan wat roodheid van de huid. En deze roodheid trekt binnen de kortste keren snel weer weg. Ook kunnen haren tijdens de behandeling afbreken, waardoor sommige haren sneller uitgroeien dan andere.

bottom of page